İnsan Kaynakları

Yalova ildeki eğitimin kalitesi ve yüksek okuryazarlık oranları ile nitelikli insan kaynağı açısından önemli bir potansiyele sahiptir. İlde bitirilen eğitim düzeylerine göre lisans mezunu oranı %19,8’lik oranı Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleşmiştir. Ayrıca Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) gibi ulusal sınavlarda da başarılı iller arasında da yer almayı sürdürmektedir.

Yalova’nın ilk ve tek Üniversitesi olan Yalova Üniversitesi 31 Mayıs 2008 tarih ve 26892 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak kurulmuştur. Türkiye’nin ilk ve tek Polimer Mühendisliği bölümü, Enerji Sistemleri Mühendisliği ile Kimya ve Süreç Mühendisliği gibi melez mühendislik bölümleri ve yerelde öncelikli ve yenilikçi diğer bölümleriyle ulusal ve uluslararası düzeyde başarılı ve saygın bir kurum olma yolunda hızla ilerlemektedir. 

Yalova Üniversitesi hızla büyüyen yeni bir üniversitedir. Yalova Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler arasında çalışmaları, başarıları ve farklılıkları ile öne çıkarak kısa sürede köklü üniversitelerle yarışır hale gelmiştir. Üniversite bünyesinde şu an;

  • 9 Fakülte 
  • 1 Yüksekokul 
  • 5 Meslek Yüksekokulu
  • 1 Enstitü 
  • 16 uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır.

Üniversite; bünyesinde düzenlenen yerel ve ulusal etkinlikler, dış paydaşlarla yapılan işbirlikleri, büyüyen kampüsü ve güçlü akademik kadrosuyla sürekli gelişmekte ve büyümektedir. 2023-2024 akademik yılı itibariyle 689 akademisyen ve 18.111 öğrenciyle Üniversitede öğrenim faaliyetleri sürmektedir. İlimizin Ar-Ge kapasitesini bir üst noktaya taşımak amacıyla üniversite bünyesinde bir teknopark kurulmasına dair çalışmalar devam etmektedir.